tisdag 30 oktober 2012

Worst part is over


New Jersey, vid kusten.

Alla strandhus i New Jersey var illa ute, vi är mer inåt land som tur! Kan tro att det ser illa ut när ni läser nyheter därhemma och ser såna här bilder från New Jersey, men såhär illa ser det verkligen inte ut här i våra trakter, så no worries!

Följande bilder har jag lånat från olika nyhetssidor, de sista tre är mina egna.
 

New York
 

Connecticut
 

New York

Den här såg man hela kvällen på nyheterna; en lyftkran som gått av i vinden och hängde och dinglade högt uppe från en skyskrapa. De visade hela tiden klipp på den och hur den gungade i vinden. Var så rädd att den skulle falla ner och krossa något...som tur evakuerades byggnaderna i närheten och så vitt jag vet kom ingen till skada.
 

New York

Det här är en transformer som exploderar. Många trodde att de såg blixtrar och att det åskade igår men det var alltså transformatorer (?) som gick sönder. Den här bilden visade de hela kvällen på tv, explosionen var ENORM, fast det kanske syns dåligt på bilden.
 

Brooklyn-Battery tunnel

Ryser fortfarande då jag tittar på den här bilden, de visade på nyheterna hur vattnet forsade in i tunneln (som alltså går under havsytan) och fick sånt obehag när jag tänkte på om man skulle ha blivit fast där! HU! Värsta Titanic fiilisen!


New York

Kan inte fatta att det här är New York??? Där jag har gått omkring!! Helt sjukt.

Och såhär ser det ut i våra hoods:



 
En massa kvistar och fallna träd överallt, vi hade en gran som fallit nära framdörren men inget träd har som tur fallit rakt på huset. 
En mellandörr har vi liggandes på framgården, undrar varifrån den har kommit flygande. 
Så som ni ser så verkar de översta bilderna vara från en helt annan värld än bilderna från våra gator. Vi hade verkligen tur, vi hade ström hela natten, lamporna blinkade visserligen och strömmen slocknade för några sekunder men that's it. Vinden var nog hård, ibland kändes det som om taket skulle lyfta, det knakade i väggarna och löv och kvistar piskade mot fönstren. Barnen sov nere i källaren med mig, eftersom vinden förde sånt oljud där uppe och det rekommenderades att man höll sig lågt och borta från upper floors. Jag sov bra hela natten, hit ner i källaren hördes knappt något av stormen så det kändes verkligen tryggt att vara under markytan.

Flera gånger under kvällen hördes smällar och dunsar och varje gång blev man lika rädd. En gång kom en så hård smäll att vi trodde att något kommit in genom väggen. Vi sökte igenom hela huset men hittade inget. Vet fortfarande inte vad det var, det lät som något väldigt tungt som föll omkull. 

Vi satt länge uppe och följde med nyheterna, ibland kom det vindpustar som fick fönstren att skaka. Varje gång lamporna började blinka höll vi andan men strömmen kom alltid tillbaka. Vi var verkligen beredda på det värsta, vi hade tvättat kläder och laddat alla telefoner och lyft upp saker från källaren ifall vi skulle få in vatten. Men otroligt nog hände inget värre än att bakgården är full med löv och kvistar.
Alla hade det inte lika tursamt, flera miljoner är nu utan ström.
Men vi hade enorm tur!

Vinden förväntas hålla på ännu i några dagar, men det mesta av den har mojnat. Skolorna, butikerna och de flesta arbetsplatser håller fortfarande stängt, får se hur det blir i morgon.

Kram på er, uppskattade alla peppande meddelanden som jag fick under det senaste dygnet!
Hoppas ni har lugnare väder där hemma :-)

10 kommentarer:

  1. Skönt, nu kan vi pusta ut!
    Här hemma är det alldeles vanligt oktoberväder, lite mörkt och lite regnigt.
    Hoppas ni också får lite lugnare väder nu.
    Kram <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, it's over now. Vindarna är normala igen.
      Hoppas där är snö då jag kommer hem :))
      Kram <3

      Radera
  2. Bra att inget värre hände, tack för bilderna. Bäst att hålla sig borta från den där trampolinen, kan bli lite extra "volter" där..
    Bra att dela lite på de stämningar ni måste ha haft där de senaste dagarna. Det är ju som dag/natt mellan bilderna från kusten och från "er gata". Den där segelbåten ser inte helt morjens ut...kan se dollar rulla..:(
    På nyheter säger de att metron och trafiken fixas igång på 3-4 dgr, men det låter väl optimistiskt. Nå, hoppas det fixar sig, så att Manhattan kommer tillbaks på kartan igen..

    Kram från "lugna Finland"

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo vi hade grym tur! Nej där ska man inte hoppa nej!
      Mm, vi var beredda på det värsta men inget hände egentligen. Bor man vid havet ser det värre ut. Som tur bor vi längre inåt!
      japp...ryser då jag tänker hur den ligger och skrapar mot berget!
      Tågtrafiken borde vara igång snart, sådär halvt åtminstone. Tunnelbanorna lär man få vänta längre på. Manhattan hade ganska tufft men kommer nog back soon, åtminstone då ni kommer hit ;)
      Glad att det är lugnt där hemma i alla fall!

      Kram tibax!

      Radera
  3. Viken tur att de e int hände ngt farligt, när man tittar på bilderna från Sandy i HBL blir man nog lite skraj... :-O Men jag kan tänka mej att det överdrivs ganska mycket. Kan int fatta att 16 000 flyg ställdes in pga stormen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mmmm kan tro att ni blev oroliga, men media visar ju bara de värsta bilderna, varför skulle de ha visat bild från vår gata där bara några löv hade blåst ned? :) så nu vet ni! Japp, all trafik är fortfarande ganska off, några tåg går men thats it. De står stilla här nu ett tag :)

      Radera
  4. huh ni hade verkligen tur med stormen om man kollar på bildern från ny och er "hemgata"


    /:Ida

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo de hade vi! Lite som om den hoppade över oss ;) som tur!

      Radera
  5. ser nog ganska hujsigt ut...lite skrämmande, men tur att ni har de bra! kram

    SvaraRadera