måndag 19 november 2012

Svensk julbasar i Montclair


Hej!

Idag åkte jag iväg till Morristown klockan tie på morgonen. Parkerade bilen och fick sedan skjuts därifrån med S och hennes värdfamilj till Montclair där det ordnades den årliga julbasaren. En svensk julbasar. Fick förstås glögg direkt då jag kom in. Och en pepparkaka. Julgranar och julpynt fanns överallt. En man spelade på dragspel. Det doftade glögg och nybakat överallt. Överallt hörde man folk som pratade Swenglish. En massa blonda svenskar som pratade och skrattade och njöt av lussebullar och räksmörgåsar. Kändes så absurt....julpyntet och svenskar...mitt i en stad i New Jersey.


Organisationen bakom julbasaren var SWEA.


Så släcktes lamporna, dragspelet tystnade och in tågade Lucia, tärnor, och stjärngossar. De sjöng sankta lucia och stilla natt, staffan var en stalledräng och några till typiska julsånger. Sedan berättade en svensk kvinna på en väldigt rikssvensk engelska lite om Lucia traditionen, för alla amerikaner som var där och inte fattade ett smack.


Så fick vi fika!
Supermums!
 

En massa svenskt bakverk såldes där, det gick åt som smör!
 

 Dumle är dock från Fazer, så undrar varför de sålde det här..

Efter basaren blev jag bjuden på middag hem till S hos värdfamiljen. Det var supergott och kryddigt! Hennes värdfamilj är alltså helt svensk så det var därför de ville till julbasaren idag.

Har precis packat klart, checkat in färdigt och tagit fram pass, visum, reseförsäkring och flygbiljetter.
Och EURON!
Ska välja en tidning och packa ner den också. Men tänker nog försöka sova så mycket som möjligt på planet, försöker vaka idag lite så jag är trött imorgon. I morgon har jag art class på förmiddagen och sedan ska jag en sista sväng till CVS för att köpa två saker och sedan bär det av till Newark.

Kändes så konstigt att köra hem idag kväll i mörkret och se stjärnorna och halvmånen och tänka att samma måne ser jag snart hemifrån.

Nu ska jag fixa kvällsmat och sen kolla på några avsnitt Drakan, får se hur länge jag orkar vaka.
God natt!

2 kommentarer:

  1. Hej
    Det var julbasar med hög mysfaktor:)
    Svenskarna är bra på sånt.

    SvaraRadera